Závitek s celerem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - olej
- - sůl
4 dl vývar
3 ks vejce
- - mouka hladká
- - pepř mletý
50 g kapie sterilované
200 g celer sterilovaný
750 g bůček vepřový

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěný bůček nakrájíme na plátky, dobře naklepeme, opepříme a osolíme. Na oleji si připravíme míchaná vajíčka, do kterých zamícháme jemně nakrájený celer a kapie. Plátky naplníme nádivkou, zabalíme a upevníme párátky nebo omotáme nití. Pekáček vymažeme tukem, vložíme závitky, trochu podlijeme vývarem a pečeme v troubě doměkka asi tak na 180 st. Závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a provaříme. Šťávu přecedíme na závitky, ochutíme a prohřejeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!