Závitky s broskvemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

mletý pepř
600 g krůtí prsa
drůbeží vývar na podlití
omáčka
sůl
1 lžíce hladká mouka
drůbeží vývar
2 ks půlka broskve
podle chuti
sůl
náplň
1 lžíce máslo
200 g niva
4 plátky drůbeží šunka
4 ks půlka kompotované broskve
podle potřeby
olej na smažení
na ozdobu
čerstvá zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa rozkrojíme na čtyři plátky, lehce naklepeme, osolíme i opepříme.

  2. Nivu rozmačkáme vidličkou a smícháme s máslem. Na každý plátek masa položíme plátek šunky a na ni rozdělíme nivovou směs. Přiklopíme půlkou broskve, plátek zabalíme a spíchneme párátky, případně převážeme nití.

  3. Rozpálíme olej a závitky zprudka opečeme. Poté je podlijeme trochou vývaru a pečeme v předehřáté troubě při 180°C doměkka.

  4. Měkké závitky vyndáme a udržujeme teplé. Výpek zaprášíme moukou a opražíme. Poté podlijeme vývarem a provaříme. Přidáme nadrobno nakrájené půlky broskví (nebo nahrubo nastrouhané) a podle chuti přisolíme. Necháme prohřát.

  5. Závitky pobáváme s vařenými brambory, obložené čerstvou zeleninou (rajčata, hlávkový salát, okurka) a přelité omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!