Závitky z rýžového papíru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 hlávek bílé hlávkové zelí
6 ks rýžový papír
podle chuti
sůl
sójová omáčka
mletý černý pepř
podle potřeby
pórek
mražený hrášek
řepkový olej
mražená kukuřice

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si asi čtvrtku bílého zelí na kostičky. Dále nakrájíme pórek a mrkev. Já krájím na proužky. Nakrájenou zeleninu vložíme do kastrolu, přidáme mražený hrášek a mraženou kukuřici a dáme vařit do lehce osolené vody asi na 6 minut. Jestliže použijeme hrášek a kukuřici z konzervy, nemusíme je vařit.

  2. Poté slijeme a zeleninovou směs ještě vložíme na rozpálenou pánev s trochou oleje. Osolíme, opepříme a zalijeme sójovou omáčkou. Případně můžeme dochutit tím, co máte rádi. Smažíme jen chvilku, aby se spojily chutě koření.

  3. Vezmeme rýžový papír a vložíme ho do vody. Stačí na pár vteřin, ačkoli v návodu píší 2 minuty. Vyzkoušíme, uvidíme. Poté rýžový papír vyjmeme a položíme na prkénko. Papír by měl být měkký a neměl by se lámat. Na papír dáme asi 2 lžíce zeleninové směsi a rýžový papír zabalíme do závitku. Já zaroluji a kraje stočím doprostřed.

  4. Závitky vložíme na rozpálenou pánev s olejem. Smažením se závitky pěkně zacelí a nerozpadnou se. Smažíme po obou stranách. Jestliže máme méně oleje, pak smažíme po všech stranách (i okraje) dozlatova. Kdo má rád ostré, může chuť doplnit pikantním kečupem nebo něčím jiným.

  5. Závitky z rýžového papíru ihned podáváme jako dobrý bezmasý pokrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!