Zdravý pohankový dezert recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 špetky sůl 3 ks vejce 50 g máslo 400 g jablko 3-4 lžíce med 200 g pohanka 700 ml sójové mléko na ozdobu mandle podle chuti mletá skořice podle potřeby máslo na vymazání
Postup Zdravý pohankový dezert recept
Postup přípravy receptu
-
Do vařícího sójového mléka přidáme vymytou pohanku, špetku nebo dvě soli a vaříme za stálého míchání 5 minut. Poté jako u rýže necháme odpočívat zakryté pod peřinou 30 minut.
Jablka omyjeme a nastrouháme celé i s jádrem, šťopky i se semínky vybereme. Přidáme do nich 2 lžíce medu a skořici. Uvařenou pohanku dáme do mísy a necháme vychladnout. Vyšleháme z bílků sníh a do vychladlé kaše lehce zamícháme spolu se žloutky, lžící medu s rozpuštěným máslem.
Do pekáčku nebo mísy na pečení vymazané máslem dáme polovinu kaše, na kterou poklademe vrstvu jablek. Zbylou kaší polijeme jablka a ozdobíme mandlemi. Vložíme do předem vyhřáté trouby na asi 45 minut. Z počátku pečeme pohankový dezert na 180 °C a ke konci ztlumíme na 150 °C.
Zdravý pohankový dezert můžeme podávat i jako hlavní chod a chutná i masožravcům.