Žebírka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - česnek - - olej - - sůl 3 lžíce ocet 2 ks cibule - - hořčice 50 g kečup - - hřebíček - - zázvor - - pepř mletý 1 lžíce med 1 lžíce omáčka sójová - - kůra pomerančová 250 g pyré rajčatové - - bobkový list 1 kg žebírka telecí
Postup Žebírka recept
Postup přípravy receptu
-
Na tuku osmahneme polovičku pokrájené cibule a česneku, přidáme kečup, rajčatové pyré a med, sójovou omáčku, lžíci octa, sůl, pepř, hořčici a zázvor. Tuto směs na mírném ohni povaříme asi 10 minut. Žebírka omyjeme a vaříme ve vodě, od které jsme přidali bobkový list, zbylou cibuli, ocet, citronovou kůru, vaříme asi 20 minut. Uvařené maso potom vyjmeme, potřeme omáčkou a pečeme z každé strany asi 5 minut, stále potíráme omáčkou.