Žebírka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - olej
- - sůl
3 lžíce ocet
2 ks cibule
- - hořčice
50 g kečup
- - hřebíček
- - zázvor
- - pepř mletý
1 lžíce med
1 lžíce omáčka sójová
- - kůra pomerančová
250 g pyré rajčatové
- - bobkový list
1 kg žebírka telecí

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku osmahneme polovičku pokrájené cibule a česneku, přidáme kečup, rajčatové pyré a med, sójovou omáčku, lžíci octa, sůl, pepř, hořčici a zázvor. Tuto směs na mírném ohni povaříme asi 10 minut. Žebírka omyjeme a vaříme ve vodě, od které jsme přidali bobkový list, zbylou cibuli, ocet, citronovou kůru, vaříme asi 20 minut. Uvařené maso potom vyjmeme, potřeme omáčkou a pečeme z každé strany asi 5 minut, stále potíráme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!