Zelenina po italsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - česnek - - olej - - sůl - - máslo 600 ml mléko 1 ks cibule - - mouka hladká 250 g brokolice - - pepř mletý 250 g těstoviny 75 g sýr strouhaný - - oříšek muškátový 1 ks paprika zelená 250 g cukety 1 lžíce hořčice dijonská 150 g houby šitake
Postup Zelenina po italsku recept
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme v osolené vodě a scedíme. Brokolici povaříme ve vodě tak 3 minuty, procedíme a polijeme studenou vodou. Na másle osmahneme cibuli a česnek, přidáme houby, papriku a kolečka cuket, smažíme několik minut, potom vmícháme brokolici. Omáčku si připravíme tak, že z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a vaříme do zhoustnutí, přidáme hořčici, muškát, sůl a pepř. Omáčku promícháme se zeleninou a těstovinami, nandáme do zapékací misky. Zapékáme v troubě asi na 200 st. tak 25 minut.