Krůtí velikonoční roláda recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
100 g šunka
2 hrstě pórek
1 lžíce francouzská hořčice
1 - 2 dl bílé víno
olivový olej
mletý bílý pepř
citronová šťáva
1 ks červená kapie
700 - 800 g krůtí prsa
1 hrst mražený nebo čerstvý hrášek
100 g libová slanina

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa rozklepeme na tenký plát. Maso osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a potřeme francouzskou hořčicí

  2. Pórek nakrájíme na jemné proužky nebo kolečka a osmahneme na nadrobno nakrájené slanině. Po chvilce přidáme hrášek a necháme orestovat. Maličko okořeníme a přidáme nadrobno nakrájenou kapii

  3. Na plát krůtího poklademe šunku (rovnoměrně přes sebe), do středu dáme náplň a opatrně zamotáme. Stáhneme potravinářskou nití, aby nám krůtí roládka držela pohromadě. Zvenčí opět trochu osolíme

  4. Na pánvi rozehřejeme olej a prudce velikonoční roládu opečeme, tím se nám pěkně zatáhne. Přendáme do pekáčku, zalijeme 1 - 2 dl bílého vína. Přikryjeme a dáme do trouby předehřáté na 200 °C, až se začne péct, přepneme na 170 °C. Při pečení roládu podléváme, popřípadě přilijeme vodu. Na závěr pečení (asi po hodině) odkryjeme a 10 minut pečeme nepřikryté, poléváme výpekem

  5. Krůtí velikonoční roládu po upečení zbavíme nití, nakrájíme na plátky a podáváme teplou s bramborem jako hlavní chod. Je dobrá i jako studená masová chuťovka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!