Krůtí velikonoční roláda recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 100 g šunka 2 hrstě pórek 1 lžíce francouzská hořčice 1 - 2 dl bílé víno olivový olej mletý bílý pepř citronová šťáva 1 ks červená kapie 700 - 800 g krůtí prsa 1 hrst mražený nebo čerstvý hrášek 100 g libová slanina
Postup Krůtí velikonoční roláda
Postup přípravy receptu
-
Krůtí prsa rozklepeme na tenký plát. Maso osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a potřeme francouzskou hořčicí
Pórek nakrájíme na jemné proužky nebo kolečka a osmahneme na nadrobno nakrájené slanině. Po chvilce přidáme hrášek a necháme orestovat. Maličko okořeníme a přidáme nadrobno nakrájenou kapii
Na plát krůtího poklademe šunku (rovnoměrně přes sebe), do středu dáme náplň a opatrně zamotáme. Stáhneme potravinářskou nití, aby nám krůtí roládka držela pohromadě. Zvenčí opět trochu osolíme
Na pánvi rozehřejeme olej a prudce velikonoční roládu opečeme, tím se nám pěkně zatáhne. Přendáme do pekáčku, zalijeme 1 - 2 dl bílého vína. Přikryjeme a dáme do trouby předehřáté na 200 °C, až se začne péct, přepneme na 170 °C. Při pečení roládu podléváme, popřípadě přilijeme vodu. Na závěr pečení (asi po hodině) odkryjeme a 10 minut pečeme nepřikryté, poléváme výpekem
Krůtí velikonoční roládu po upečení zbavíme nití, nakrájíme na plátky a podáváme teplou s bramborem jako hlavní chod. Je dobrá i jako studená masová chuťovka.