Zeleninová polévka minestrone recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g hrášek 1 stroužek česnek 100 g brambory 2 ks rajče 150 g špenát 1 ks šalotka 50 g zelené fazolky 50 g předvařené fazole 1 ks řapíkový celer podle chuti sůl parmazán bílý pepř podle potřeby 1 l voda olivový olej
Postup Zeleninová polévka minestrone recept
Postup přípravy receptu
-
Umyté brambory nakrájíme na malé kostičky. Oloupaná rajčata zbavíme zrníček a nakrájíme na menší kousky. Oloupanou mrkev bez konců nakrájíme na kolečka. Očištěný celer jemně nasekáme. Špenátové listy opláchneme a nakrájíme najemno. Umytou petrželku nasekáme najemno společně s česnekem.
V hrnci orestujeme na 2 lžících olivového oleje petrželku s česnekem a přidáme šalotku nasekanou nahrubo. Šalotku opepříme a restujeme na silnějším ohni. Přiléváme po trošce vodu. Provaříme 5 minut a přidáme veškerou zeleninu a zbylou vodu. Pomaličku vaříme asi 45 minut a odstavíme. Dochutíme oblíbeným kořením.
Zeleninovou polévku minestrone rozdělíme do talířů, pokapeme olivovým olejem a posypeme strouhaným parmazánem. Minestrone ihned podáváme.