Chutney z kaki recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- 3 lžíce olej sůl 2 lžíce zázvor 1 hrst ořechy 2 dl ananasový džus 1 ks červená kapie chilli koření 1 dl vinný ocet 4 lžíce hnědý cukr 1 ks červená cibule 1,5 lžíce garam masala 2 kg kaki Persimon Bouquet
Postup Chutney z kaki
Postup přípravy receptu
-
Kaki oloupeme a nakrájíme nahrubo. Cibuli a kapii očistíme a nakrájíme na malé kostičky
V rendlíku rozehřejeme tuk a necháme cibuli zesklovatět. Přidáme zázvor a na malé kostičky nakrájenou kapii a restujeme 2 minuty. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Zastříkneme octem a necháme jej odpařit
Nakonec vložíme kaki a vaříme další minutu. Zalijeme džusem, přidáme koření a lehce osolíme. Vaříme cca 30 minut, až se tekutina odpaří. Chutney z kaki odstavíme z ohně a smícháme s opraženými nasekanými ořechy. Vhodné jsou například makadamové ořechy
Chutney z kaki můžeme podávat k různým úpravám masa, kterým dodá výraznější chuť.