Zeleninová polévka s jíškou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

olej
60 g máslo
1 ks žloutek
50 ml mléko
40 g celer
voda
100 g mrkev
60 g petržel
100 g květák
30 g hladká mouka
60 g sterilovaný hrášek

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel) omytou, očištěnou, pokrájíme na kostky a dáme vařit do 200 ml vody

  2. Přidáme omytý květák rozebraný na růžičky. Připravíme si světlou jíšku - na rozpáleném oleji, zaprášíme moukou, pořádně rozšleháme, necháme mírně vychladnout a rozředíme mlékem

  3. Jíšku vlijeme do uvařené zeleniny, rozšleháme. Přidáme hrášek a zjemníme máslem a rozšlehaným žloutkem

  4. Hotovou zeleninovou polévku s jíškou ochutíme muškátovým květem, petrželovou natí, polévkový kořením.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!