Zeleninová polévka s jíškou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- olej 60 g máslo 1 ks žloutek 50 ml mléko 40 g celer voda 100 g mrkev 60 g petržel 100 g květák 30 g hladká mouka 60 g sterilovaný hrášek
Postup Zeleninová polévka s jíškou
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel) omytou, očištěnou, pokrájíme na kostky a dáme vařit do 200 ml vody
Přidáme omytý květák rozebraný na růžičky. Připravíme si světlou jíšku - na rozpáleném oleji, zaprášíme moukou, pořádně rozšleháme, necháme mírně vychladnout a rozředíme mlékem
Jíšku vlijeme do uvařené zeleniny, rozšleháme. Přidáme hrášek a zjemníme máslem a rozšlehaným žloutkem
Hotovou zeleninovou polévku s jíškou ochutíme muškátovým květem, petrželovou natí, polévkový kořením.