Zeleninová polévka s tarhoňou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1,5 l zeleninový vývar
1 hrst mražený hrášek
1 hrnek kořenová zelenina
mletý barevný pepř
1 lžíce sušená petrželka
1 hrnek tarhoňa

Postup přípravy receptu

  1. Na polévku si ze všeho nejdříve připravíme pravý domácí zeleninový vývar, který přecedíme. Kořenovou zeleninu z něj nakrájíme na menší kousky

  2. Hrášek prolijeme vroucí vodou. Tarhońu uvaříme v osolené vodě doměkka, stačí jí asi 5 minut. Poté scedíme

  3. Vývar přivedeme k varu, vsypeme hrášek, tarhoňu, hrnek nakrájené zeleniny a lžíci petrželky. Podle potřeby dosolíme a dopepříme

  4. Zeleninovou polévku s tarhoňou rozlijeme do misek či talířů a horkou podáváme

  5. Na fotografii je varianta bez hrášku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!