Zeleninová polévka s tarhoňou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 1,5 l zeleninový vývar 1 hrst mražený hrášek 1 hrnek kořenová zelenina mletý barevný pepř 1 lžíce sušená petrželka 1 hrnek tarhoňa
Postup Zeleninová polévka s tarhoňou
Postup přípravy receptu
-
Na polévku si ze všeho nejdříve připravíme pravý domácí zeleninový vývar, který přecedíme. Kořenovou zeleninu z něj nakrájíme na menší kousky
Hrášek prolijeme vroucí vodou. Tarhońu uvaříme v osolené vodě doměkka, stačí jí asi 5 minut. Poté scedíme
Vývar přivedeme k varu, vsypeme hrášek, tarhoňu, hrnek nakrájené zeleniny a lžíci petrželky. Podle potřeby dosolíme a dopepříme
Zeleninovou polévku s tarhoňou rozlijeme do misek či talířů a horkou podáváme
Na fotografii je varianta bez hrášku.