Řezy s burákovým krémem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 3 ks žloutek 6 ks bílek 30 g hladká mouka 150 g hořká čokoláda 200 g bílá čokoláda 1 kelímek smetana ke šlehání 1 kelímek smetana ke šlehání 100 g mleté ořechy 200 g třtinový cukr 150 g burákové máslo
Postup Řezy s burákovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Ve vodní lázni samostatně rozehřejeme bílou čokoládu se třetinou smetany a hořkou čokoládu. Doporučuji použít opravdu kvalitní čokoládu, ne levnou čokoládu na vaření. Oba základy pro krém necháme vychladnout, občas je zamícháme
Zatím si troubu předehřejeme na 150 °C na horkovzduch. Do bílků dáme špetku soli a vyšleháme z nich pevný sníh. Pak do něj zašleháme cukr a ořechy smíchané s moukou. Těsto rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme do světlehněda. Upečený korpus necháme vychladnout
Během chladnutí si ušleháme na první náplň zbylou smetanu ke šlehání. Do pevné šlehačky vmícháme burákové máslo a bílou čokoládu. Do vychladlé tmavé čokolády vmícháme žloutky. Pokud je dáte do horké nebo teplé čokolády, žloutky se uvaří. Smetanu ke šlehání na druhý krém taky ušleháme a po částech do ní zašleháme čokoládu
Vychladlý korpus rozpůlíme na stejné poloviny. Na jednu naneseme burákový krém, na druhou čokoládový. Nakonec dáme obě placky na sebe. Nakonec řezy s burákovým krémem ozdobíme podle fantazie
Řezy s burákovým krémem necháme ztuhnout, nejlépe přes noc v lednici. Ztuhlý koláč nakrájíme na kostky 2 x 2 cm, posypeme mátou a můžeme podávat.