Zeleninová polévka s vločkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
30 g máslo
3 dl mléko
8 dl voda
200 g zelenina
0.4 kostky masox
sekaná petrželka
kari koření
3 lžíce ovesné vločky

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky rozmixujeme s vodou a za stálého míchání přivedeme k varu.

  2. Vaříme přibližně 3 minuty, přidáme očištěnou a na malé kousíčky pokrájenou zeleninu. Vhodný je květák, kedlubny, zelí, kapusta a ředkvičky. Když je zelenina měkká, zeleninovou polévku okořeníme a přidáme masox. Zeleninovou polévku s vločkami přivedeme k varu a zjemníme mlékem a máslem.

  3. Zeleninovou polévku s vločkami podáváme sypanou jemně sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!