Zeleninové lasagne 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
3 ks rajče
9 plátků lasagne
1 ks malá cuketa
1 hrnek sladký kečup
1 ks malý pórek
10 dkg plátkový eidam
1 ks malá salátová okurka
1 sklenice vietnamská sterilovaná zelenina
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu, okurky, rajčata a pórek omyjeme a pokrájíme na drobné nudličky. Nakrájenou zeleninu vsypeme do misky. Cibuli a česnek oloupeme, pokrájíme nadrobno a přidáme k ostatní zelenině do misky. K zelenině přidáme sterilovanou vietnamskou zeleninu včetně nálevu. Ochutíme solí a pepřem. Zeleninu dobře promícháme.

  2. Do jiné mísy dáme plátky lasagní a přelijeme je horkou vodou aby změkly.

  3. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a na něm prohřejeme kečup. Když je prohřátý, přidáme k němu připravenou zeleninovou směs. Promícháme a dusíme do změknutí zeleniny.

  4. Na dno zapékací misky nalijeme trochu oleje a kečupu. Na to položíme tři plátky lasagní. Zeleninovou směs z pánve si rozdělíme na tři díly. Prvním dílem polijeme lasagne v zapékací misce. Směs dobře rozetřeme, aby byla po celé ploše rovnoměrně. Navrch dáme další 3 plátky lasagní, opět zeleninu, zbyvající plátky a na ně zbývající zeleninovou směs.

  5. Zeleninové lasagne dáme zapéct na 200 °C asi na dvacet minut. Po dvaceti minutách vyndáme lasagne z trouby, poklademe plátky eidamu a dáme dopéct. Pečeme, dokud se sýr nerozpustí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!