Zeleninové lečo s těstovinami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
2 lžíce olej
4 ks paprika
1 ks cibule
1 ks cuketa
4-5 ks rajče
5-10 dkg měkký salám
podle chuti
sůl
chilli paprička
1-2 lžičky provensálské koření
podle potřeby
těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nakrájíme rajčata na menší kousky. Kdo chce, může je oloupat, já to ale nedělám. Stejně nakrájíme papriky a cuketu. Dále nakrájíme nadrobno cibuli a česnek.

  2. Na oleji rychle osmahneme dozlatova cibuli a česnek. Přidáme rajčata, provensálské koření, chilli papričku nebo trochu chilli koření. Případně jiné ostřejší koření například pálivou papriku. Nakonec podle chuti osolíme.

  3. Dusíme do změknutí rajčat a vyvaření části tekutiny do mírného zhoustnutí. Potom přidáme pokrájené papriky a cuketu a dusíme 10 minut. Můžeme přidat měkký salám nebo špekáček či jinou uzeninu. Vegetariáni mohou uzeniny vynechat.

  4. Těstoviny uvaříme během přípravy zeleniny. Uvařené těstoviny scedíme a můžeme je smíchat dohromady se směsí. Lze přidat například pokrájené lístky čerstvé bazalky nebo rozmarýnu.

  5. Zeleninové lečo s těstovinami podáváme teplé. Podobné kombinace zeleniny můžeme ochutit i jinou směsí koření. Například oregano, nebo koření čaka-laka. Získáme zase jiné chutě a můžeme kombinovat třeba i s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!