Zeleninové řízečky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g olej 1 špetka sůl 1 ks vejce 10 g strouhanka 20 g brambory 20 g rajče 10 g květák 100 g eidam 30 g žampiony 5 g hladká mouka 30 ml nízkotučné mléko 1 špetka muškátový oříšek 20 g růžičková kapusta 1 špetka mletý černý pepř 20 g hlávková kapusta
Postup Zeleninové řízečky recept
Postup přípravy receptu
-
Očištenou zeleninu (s výjimkou rajčat) nakrájíme na malé kousky a podusíme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme, necháme okapat. Spařená rajčata a očištěné žampiony nakrájíme na kostičky.
Z Hery a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme mlékem a uvaříme hustou omáčku. Přidáme vejce, zeleninu, rajčata, žampiony, na kostičky nakrájené brambory, pepř, sůl, strouhaný muškátový oříšek a strouhaný sýr. Promícháme a necháme stát 1 - 2 hodiny.
Na prkénku posypaném strouhankou tvoříme tenké zeleninové řízky a smažíme je po obou stranách na rozehřátém oleji dorůžova.