Krůtí prsa v hermelínové omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl kapary 1 ks hermelín 1 svazek jarní cibulka sterilovaná kukuřice nakládané cibulky sterilovaná mrkev mletý černý pepř 800 g krůtí prsa 1 dl smetana na vaření nakládané kukuřičky vcelku
Postup Krůtí prsa v hermelínové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Sterilovanou zeleninu slijeme, jarní cibulku očistíme a část nakrájíme na kolečka. Množství zeleniny je na naší chuti
Krůtí prsa nakrájíme na 4 plátky, které rozklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek položíme sterilovanou kukuřici vcelku, proužek sterilované nebo povařené mrkve a kousek sterilované cibulky. Plátek masa přehneme a spojíme párátkem. Připravená krůtí prsa prudce osmahneme na rozpáleném oleji, poté vložíme do pekáčku a v troubě dopečeme doměkka. Můžeme podlít trochou vývaru
Jarní cibulku osmahneme na troše oleje, přidáme sterilovanou kukuřici a kapary. Společně osmahneme, zalijeme smetanou, trochou vývaru a přisypeme nadrobno nakrájený hermelín. Omáčku povaříme do zhoustnutí
Krůtí prsa poklademe na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s vařeným bramborem nebo jinou přílohou jako teplý hlavní chod.