Krůtí prsa v hermelínové omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
kapary
1 ks hermelín
1 svazek jarní cibulka
sterilovaná kukuřice
nakládané cibulky
sterilovaná mrkev
mletý černý pepř
800 g krůtí prsa
1 dl smetana na vaření
nakládané kukuřičky vcelku

Postup přípravy receptu

  1. Sterilovanou zeleninu slijeme, jarní cibulku očistíme a část nakrájíme na kolečka. Množství zeleniny je na naší chuti

  2. Krůtí prsa nakrájíme na 4 plátky, které rozklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek položíme sterilovanou kukuřici vcelku, proužek sterilované nebo povařené mrkve a kousek sterilované cibulky. Plátek masa přehneme a spojíme párátkem. Připravená krůtí prsa prudce osmahneme na rozpáleném oleji, poté vložíme do pekáčku a v troubě dopečeme doměkka. Můžeme podlít trochou vývaru

  3. Jarní cibulku osmahneme na troše oleje, přidáme sterilovanou kukuřici a kapary. Společně osmahneme, zalijeme smetanou, trochou vývaru a přisypeme nadrobno nakrájený hermelín. Omáčku povaříme do zhoustnutí

  4. Krůtí prsa poklademe na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s vařeným bramborem nebo jinou přílohou jako teplý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!