Zeleninový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
sůl
1 ks vejce
1 lžíce polohrubá mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
provensálské koření
tvrdý sýr
mletý černý pepř
350 g mražená zeleninová směs
těsto
1-2 plátky listové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Podle velikosti formy si rozválíme 1 - 2 pláty listového těsta na tloušťku 3 - 4 mm.

  2. Těsto vložíme do formy na koláč. Zasypeme mraženou zeleninovou směsí. Vejce rozšleháme se smetanou, solí a pepřem. Smetanu vlijeme do formy na zeleninu. Vše zasypeme strouhaným sýrem a provensálským kořením. Zeleninový koláč vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova.

  3. Zeleninový koláč podáváme nejlépe teplý. Dobrý je ale i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!