Zeleninový nákyp s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
20 g máslo
1 ks cibule
1 svazek pažitka
2 ks pórek
2 ks mrkev
2 ks kedlubna
200 g niva
300 g hlíva ústřičná
mletý bílý pepř
300 ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Spaříme ji ve slané vodě po dobu dvou minut a necháme okapat. Houby očistíme a pokrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme.

  2. Rozehřejeme máslo a cibuli společně s hlívou na něm osmahneme. Poté podlijeme a dusíme asi 5 minut. Přilijeme 200 ml smetany a krátce povaříme. Osolíme, opepříme a vmícháme 2/3 jemně sekané pažitky.

  3. Sýr důkladně rozmačkáme a se zbytkem smetany umícháme dohladka.

  4. Formu vymažeme tukem, navrstvíme do ní střídavě zeleninu a houby s cibulí, nahoru dáme plátky kedlubny. Přelijeme sýrovou omáčkou. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 25 až 30 minut.

  5. Podáváme sypané zbytkem sekané pažitky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!