Zeleninový nákyp s uzeným masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
20 g máslo
1 dl mléko
mletý pepř
20 g hrubá mouka
100 g uzené maso
zelená petrželka
10 g tvrdý sýr
40 g mražená zelenina
strouhanka na vysypání
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Uvaříme ji doměkka v osolené vodě a dáme ji do vymaštěné a strouhankou vysypané formy.

  2. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme mlékem a dobře provaříme. Do prochladlého základu bešamelové omáčky vmícháme žloutky, pokrájenou petrželku, sůl a sníh z bílků. Uvařené maso pokrájíme na kousky, rozložíme na zeleninu a krátce pečeme. Pak zeleninový nákyp s uzeným masem zalijeme omáčkou, posypeme sýrem a znovu krátce zapečeme.

  3. Zeleninový nákyp s uzeným masem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!