Zeleninový nákyp s uzeným masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 20 g máslo 1 dl mléko mletý pepř 20 g hrubá mouka 100 g uzené maso zelená petrželka 10 g tvrdý sýr 40 g mražená zelenina strouhanka na vysypání podle potřeby tuk na vymazání
Postup Zeleninový nákyp s uzeným masem recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Uvaříme ji doměkka v osolené vodě a dáme ji do vymaštěné a strouhankou vysypané formy.
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme mlékem a dobře provaříme. Do prochladlého základu bešamelové omáčky vmícháme žloutky, pokrájenou petrželku, sůl a sníh z bílků. Uvařené maso pokrájíme na kousky, rozložíme na zeleninu a krátce pečeme. Pak zeleninový nákyp s uzeným masem zalijeme omáčkou, posypeme sýrem a znovu krátce zapečeme.
Zeleninový nákyp s uzeným masem ihned podáváme.