Zeleninový quiche s bylinkami a sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

mletá sladká paprika
náplň
1 stroužek česnek
sůl
2 ks vejce
1 ks cibule
500 g cuketa
2 ks rajče
100 g ementál
0.5 svazku petržel
2 snítky máta
2 lžíce olivový olej
150 ml zakysaná smetana
1 špetka sušené oregano
mletý černý pepř
těsto
1 špetka sůl
1 ks vejce
125 g máslo
250 g hladká mouka
2 lžíce ledová voda

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme přísady na těsto a chladnýma rukama rychle zpracujeme na hladké těsto, které necháme 30 minut odležet v chladničce.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek nakrájíme na drobné plátky. Oloupaná rajčata a cuketu nakrájíme na plátky.

  3. Na rozehřátém oleji opečeme za stálého míchání plátky cukety. Vyjmeme a opečeme cibuli a česnek.

  4. Petržel a mátu posekáme najemno a smícháme s nastrouhaným ementálem, 2 vejci a zakysanou smetanou. Ochutíme solí, pepřem a mletou sladkou paprikou.

  5. Na pomoučeném vále těsto rozválíme, vyložíme jím vymaštěnou dortovou formu o průměru 26 cm. Vytvarujeme 3 cm vysoký okraj a těsto na dně formy vidličkou několikrát propícháme. Na těsto rozložíme opečenou cibuli s česnekem, plátky opečené cukety a plátky rajčat, posypeme oreganem a zalijeme smetanovým krémem.

  6. Koláč pečeme v předehřáté troubě na 200°C na nejspodnější drážce asi 40 minut dozlatova. Podáváme horký se sklenkou bílého vína.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!