Zeleninový řízek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle potřeby olej mouka podle chuti sůl mletý černý pepř směs 2 ks vejce 15 dkg strouhanka 15 dkg mrkev 15 dkg kapusta 25 dkg květák 1 lžíce hladká mouka na obalení vejce strouhanka mouka
Postup Zeleninový řízek recept
Postup přípravy receptu
-
Mrkev, květák a kapustu omyjeme, očistíme, překrájíme na větší kusy a v osolené vodě uvaříme do poloměkka. Poměr i druhy zeleniny můžeme měnit podle chuti.
Zchladlou zeleninu jemně umeleme, přidáme vejce, mouku, strouhanku, sůl, pepř a dobře promícháme. Podle potřeby upravíme hustotu tak, aby hmota držela pohromadě.
Ze zeleninové hmoty tvoříme oválné řízky a obalujeme je v trojobalu - mouka, rozšlehané vejce a strouhanka. Zeleninové řízky smažíme na oleji dozlatova.
Zeleninový řízek podáváme s bramborovou kaší.