Zelné závitky se zlatým kuřátkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 l vývar
1 ks kuře
1 hlávka zelí
15-20 dkg anglická slanina
náplň
3-4 stroužky česnek
2 lžičky sůl
1 ks vejce
1 kg brambory
2 ks cibule
10-15 dkg hladká mouka
10-15 dkg anglická slanina
1 lžička mletý kmín
podle chuti
kmín
grilovací koření

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si náplň. Brambory, cibuli a česnek očistíme. Brambory nastrouháme a vymačkáme. Česnek prolisujeme. Cibuli a slaninu nakrájíme na nudličky. Vše přidáme k bramborám. Nakonec vmícháme vejce, hladkou mouku a podle chuti kmín a sůl. Směs důkladně promícháme. Vymažeme si pekáč.

  2. Kuřecí maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kousky. Ty osolíme a okořeníme kmínem, případně grilovacím kořením (méně solíme).

  3. Hlávku zelí zbavíme vrchních oschlých listů a vykrojíme z ní košťál. V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu. Vložíme do ní hlávku zelí. Z hlávky postupně odlupujeme měkké zelné listy.

  4. Zelné listy plníme bramborovou směsí a skládáme je jeden vedle druhého. Na zelné závitky naskládáme kuřecí kousky a ještě vše poklademe plátky anglické slaniny, případně špeku. Vše podlijeme vývarem a vložíme do předehřáté trouby. Zelné závitky s kuřátkem pečeme dozlatova, během pečení je můžeme podlévat horkým vývarem.

  5. Upečené zelné závitky se zlatým kuřátkem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!