Zelný salát s bazalkou recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

cukr
2 - 3 lžíce olej
sůl
ocet
2 l voda
1 hlávka mladé špičaté zelí
1 - 2 lžičky bazalkové pesto alla genovese

Postup přípravy receptu

  1. Hlávku mladého špičatého zelí rozebeme na listy, které nakrájíme na čtverečky. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, ve které zelí povaříme asi 2 minuty. Poté zelí slijeme a ihned vložíme do nádoby s ledovou vodou. Tím si zachová svěží barvu a bude akorát na skus. Zchlazené zelí necháme na sítu okapat. V misce promícháme olej s bazalkovým pestem

  2. Okapané zelí vložíme do mísy, přidáme olej s pestem, vše promícháme a podle chuti osladíme a okyselíme octem. Zelný salát necháme v chladu asi 1 hodinu odležet

  3. Zelný salát s bazalkou podáváme ke grilovaným masům, dobrý je i jen tak na chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!