Zelný salát s ořechy a hruškami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks hruška
0.3 hlávky červené zelí
100 g vlašské ořechy
100 g zlaté rozinky
zálivka
sůl
0.5 ks citron
2 lžíce jablečný ocet
3-4 lžíce olivový olej
mletý bílý pepř
2 lžíce ořechový olej

Postup přípravy receptu

  1. Na suché pánvi opražíme ořechy a nasekáme je nahrubo. Rozinky spaříme a necháme okapat. Zelí zbavíme zvadlých listů a nakrájíme na tenké nudličky. Košťály odstraníme. Hrušky rozpůlíme, odstraníme jádřince, oloupeme je a nakrájíme na větší kostičky.

  2. Připravíme si zálivku. Do misky dáme oba oleje, ocet, podle chuti sůl, pepř, cukr a citronovou šťávu. Společně šleháme, až se rozpustí cukr.

  3. Do zálivky vmícháme zelí, ořech a rozinky. Důkladně promícháme a nakonec vmícháme hrušky.

  4. Zelný salát s ořechy a hruškami necháme asi 20 - 30 minut vychladit a můžeme podávat. Salát je vhodný jako příloha ke grilovaným nebo pečený masům nebo jako osvěžení či lehký oběd.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!