Žemlovka s mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
5 ks rohlík
grilovací koření
tuk na vymazání
sójová omáčka
100 g strouhaný sýr
500 g mleté maso
150 g mražená zelenina
worcesterská omáčka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kolečka. Mleté maso osmahneme na cibulce, dochutíme sójovou omáčkou, worcesterskou omáčkou, česnekem, solí a pepřem, poté přidáme zeleninu podle chuti. Necháme chvíli prohřát.

  2. Do vymazaného pekáčku klademe rohlíky, které posypeme grilovacím kořením. Na rohlíky dáváme směs z mletého masa. Opakujeme podle potřeby. Poslední vrstvu tvoří rohlíky. Nakonec posypeme strouhaným sýrem a přelijeme rozšlehanými vejci.

  3. Žemlovku s mletým masem pečeme při 200 °C asi 15 minut přikryté, poté 5 minut odkryté, aby byla vrchní vrstva pěkně křupavá.

  4. Žemlovku s mletým masem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!