Žemlovka s mletým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 ks cibule 5 ks rohlík grilovací koření tuk na vymazání sójová omáčka 100 g strouhaný sýr 500 g mleté maso 150 g mražená zelenina worcesterská omáčka mletý černý pepř
Postup Žemlovka s mletým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky nakrájíme na kolečka. Mleté maso osmahneme na cibulce, dochutíme sójovou omáčkou, worcesterskou omáčkou, česnekem, solí a pepřem, poté přidáme zeleninu podle chuti. Necháme chvíli prohřát.
Do vymazaného pekáčku klademe rohlíky, které posypeme grilovacím kořením. Na rohlíky dáváme směs z mletého masa. Opakujeme podle potřeby. Poslední vrstvu tvoří rohlíky. Nakonec posypeme strouhaným sýrem a přelijeme rozšlehanými vejci.
Žemlovku s mletým masem pečeme při 200 °C asi 15 minut přikryté, poté 5 minut odkryté, aby byla vrchní vrstva pěkně křupavá.
Žemlovku s mletým masem ihned podáváme.