Babiččina brokolicová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3-4 stroužky česnek 2-3 lžíce máslo 2-3 ks brambory 1-2 špetky tymián 1 ks brokolice 2 ks šalotka 1-2 špetky saturejka 1 lžíce koření Horalka 1-2 lžíce sušené lahůdkové droždí podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Babiččina brokolicová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Brokolici očistíme a rozdělíme na menší růžičky. Středně velké brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme na hrubo.
Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo nebo olej, vsypeme cibuli a necháme asi 3 - 4 minuty restovat. Přidáme česnek a další minutu restujeme, dáváme pozor, aby se česnek nespálil, jídlo by nám mohlo zhořknout. Poté přisypeme brokolici s brambory, zalijeme horkou vodou, přidáme sůl, koření Horalka a vaříme do změknutí asi 20 minut. Ke konci vaření přidáme tymián a saturejku, nakonec i pepř.
Brokolicovou polévku necháme částečně vychladnout a poté ji rozmixujeme do hladkého krému. Podle chuti přidáme lahůdkové droždí, sůl a pepř pro dochucení.
Babiččina brokolicová polévka nejlépe chutná s česnekovými krutony.
Pokud vynecháme máslo a nahradíme ho olejem, je polévka vhodná i pro vegany.