Babiččina brokolicová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 stroužky česnek
2-3 lžíce máslo
2-3 ks brambory
1-2 špetky tymián
1 ks brokolice
2 ks šalotka
1-2 špetky saturejka
1 lžíce koření Horalka
1-2 lžíce sušené lahůdkové droždí
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici očistíme a rozdělíme na menší růžičky. Středně velké brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme na hrubo.

  2. Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo nebo olej, vsypeme cibuli a necháme asi 3 - 4 minuty restovat. Přidáme česnek a další minutu restujeme, dáváme pozor, aby se česnek nespálil, jídlo by nám mohlo zhořknout. Poté přisypeme brokolici s brambory, zalijeme horkou vodou, přidáme sůl, koření Horalka a vaříme do změknutí asi 20 minut. Ke konci vaření přidáme tymián a saturejku, nakonec i pepř.

  3. Brokolicovou polévku necháme částečně vychladnout a poté ji rozmixujeme do hladkého krému. Podle chuti přidáme lahůdkové droždí, sůl a pepř pro dochucení.

  4. Babiččina brokolicová polévka nejlépe chutná s česnekovými krutony.

  5. Pokud vynecháme máslo a nahradíme ho olejem, je polévka vhodná i pro vegany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!