Babiččina hovězí játra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g slanina
1 ks cibule
50 g sádlo
200 ml červené víno
2 lžíce hladká mouka
400 g hovězí játra
podle chuti
sůl
40 g kečup
vývar z kostí
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Hovězí játra nakrájíme na plátky, opepříme a prudce z obou stran opečeme na rozpáleném oleji.

  2. Játra vyjmeme na talíř, do pánve přidáme nudličky slaniny, kolečka cibule, kečup a podusíme. Po chvíli zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dobře povaříme.

  3. Do omáčky přidáme játra a dusíme v omáčce doměkka. Pak játra znovu vyndáme na talíř a omáčku necháme vydusit na tuk.

  4. Potom teprve přidáme červené víno, játra, chvíli povaříme, nakonec osolíme, ale již nevaříme.

  5. Babiččina hovězí játra podáváme například s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!