Babiččiny houbové nudle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
3 stroužky česnek
2 ks vejce
2 dl mléko
1-2 ks cibule
100 g uzenina
250 g houby
2 špetky kari koření
1 balíček široké nudle
2 lžíce čerstvá petrželka
podle chuti
sůl
drcený kmín
tvrdý sýr
vegeta speciál
podle potřeby
strouhanka na vysypání
sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Babiččiny nudle uvaříme podle návodu na obalu, pokapeme olejem a promícháme.

  2. Na pokrájené slanině osmahneme oloupanou a nasekanou cibuli, přidáme očištěné a pokrájené žampiony nebo směs hub. Já používám vlastnoručně nasbírané a zmražené houby. Směs osolíme, posypeme kmínem a dusíme tak dlouho, až se přebytečná voda odpaří.

  3. Houbovou směs smícháme s uvařenými nudlemi, přidáme nakrájený salám, prolisovaný česnek, posekanou petrželku a promícháme. Směsí naplníme tukem vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč, zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce, dochutíme vegetou a v předehřáté troubě pečeme při teplotě 180 °C dozlatova. Babiččiny houbové nudle posypeme strouhaným sýrem smíchaným se špetkou kari a ještě chvíli dopékáme.

  4. Hotové babiččiny houbové nudle podáváme třeba s kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!