Chilli drůbeží játra s broskvovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
1 lžíce solamyl
250 ml voda
rýže
5 lžic cukr krupice
250 ml bílé víno
1 ks střední cibule
500 g drůbeží játra
500 g kompotované broskve
mlýnek Chilli

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Podle potřeby nakrájíme i játra na nudličky, ale já je jen jednou překrojím

  2. Na rozehřátém oleji orestujeme cibulku, když začne zlátnout, zasypeme ji mletým chilli (alespoň 4x otočíme mlýnkem), na které nasypeme játra a promícháme. Játra za občasného promíchání opékáme doměkka. Měkká játra opět zasypeme čerstvě mletým chilli, posolíme a důkladně promícháme

  3. Játra rozdělíme na talíře, přidáme dušenou či vařenou rýži a pokrm malinko přelijeme broskvovou omáčkou (viz. článek Sklízíme a zavařujeme broskve). Zbytek omáčky podáváme v omáčníku zvlášť. Chilli drůbeží játra s broskvovou omáčkou můžeme ještě ozdobit kouskem kompotované broskve.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!