Chilli drůbeží játra s broskvovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžíce olej sůl 1 lžíce solamyl 250 ml voda rýže 5 lžic cukr krupice 250 ml bílé víno 1 ks střední cibule 500 g drůbeží játra 500 g kompotované broskve mlýnek Chilli
Postup Chilli drůbeží játra s broskvovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Podle potřeby nakrájíme i játra na nudličky, ale já je jen jednou překrojím
Na rozehřátém oleji orestujeme cibulku, když začne zlátnout, zasypeme ji mletým chilli (alespoň 4x otočíme mlýnkem), na které nasypeme játra a promícháme. Játra za občasného promíchání opékáme doměkka. Měkká játra opět zasypeme čerstvě mletým chilli, posolíme a důkladně promícháme
Játra rozdělíme na talíře, přidáme dušenou či vařenou rýži a pokrm malinko přelijeme broskvovou omáčkou (viz. článek Sklízíme a zavařujeme broskve). Zbytek omáčky podáváme v omáčníku zvlášť. Chilli drůbeží játra s broskvovou omáčkou můžeme ještě ozdobit kouskem kompotované broskve.