Balkánský ježek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina 2-3 stroužky česnek olej sůl 2 ks vejce 1 hrst strouhanka 2 ks cibule masox 4 ks zelená paprika 600 g mleté maso
Postup Balkánský ježek recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si 4 zelené nebo červené papriky, které rozpůlíme a zbavíme jádřinců.
K mletému masu přidáme vejce a hrst strouhanky. Okořeníme např. směsí pro mletá masa nebo si zvolíme jiná koření podle vlastního výběru. Přidáme prolisovaný česnek a dobře propracujeme. Namočenou rukou pak hmotu vkládáme do paprik a napícháme do ní na nudličky nakrájenou slaninu tak, aby vždy nejméně 1/2 cm vyčnívala.
Do vymaštěného pekáčku vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a přidáme i pokrájené zbytky paprik - kloboučky a další odřezky. Vše podlijeme vývarem z masoxu a dáme péct do trouby. Podle potřeby přeléváme vypečenou šťávou, kterou na závěr mírně zahustíme.
Balkánského ježka podáváme s bramborem či bramborovou kaší.