Balkánský ježek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
2-3 stroužky česnek
olej
sůl
2 ks vejce
1 hrst strouhanka
2 ks cibule
masox
4 ks zelená paprika
600 g mleté maso

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si 4 zelené nebo červené papriky, které rozpůlíme a zbavíme jádřinců.

  2. K mletému masu přidáme vejce a hrst strouhanky. Okořeníme např. směsí pro mletá masa nebo si zvolíme jiná koření podle vlastního výběru. Přidáme prolisovaný česnek a dobře propracujeme. Namočenou rukou pak hmotu vkládáme do paprik a napícháme do ní na nudličky nakrájenou slaninu tak, aby vždy nejméně 1/2 cm vyčnívala.

  3. Do vymaštěného pekáčku vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a přidáme i pokrájené zbytky paprik - kloboučky a další odřezky. Vše podlijeme vývarem z masoxu a dáme péct do trouby. Podle potřeby přeléváme vypečenou šťávou, kterou na závěr mírně zahustíme.

  4. Balkánského ježka podáváme s bramborem či bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!