Vepřové plátky s karotkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička cukr olej sůl 3 lžíce máslo 600 g karotka hladká mouka 50 - 100 ml masový vývar 1 lžíce citronová šťáva petrželová nať drcený kmín 600 g vepřová kýta mletý černý pepř nové brambory
Postup Vepřové plátky s karotkou
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso z kýty očistíme, omyjeme, nakrájíme na 4 plátky o váze asi 150 g. Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a lehce poprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném oleji maso z obou stran prudce opečeme. Potom teplotu zmírníme, přidáme drcený kmín a zakryjeme pokličkou. Jakmile maso pustí šťávu, přilijeme malé množství vývaru a zvolna dusíme doměkka
Mezitím si připravíme dušenou karotku. Mrkve omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Na másle necháme zkaramelizovat cukr, vmícháme karotku a krátce orestujeme. Karotku osolíme, zakapeme citronovou šťávou a za občasného promíchání dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka
Měkké vepřové plátky rozdělíme na porce, obložíme dušenou karotkou, přelijeme masovou šťávou a podáváme s novým bramborem. Vepřové plátky s karotkou zdobíme zelenou petrželkou.