Vepřové plátky s karotkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička cukr
olej
sůl
3 lžíce máslo
600 g karotka
hladká mouka
50 - 100 ml masový vývar
1 lžíce citronová šťáva
petrželová nať
drcený kmín
600 g vepřová kýta
mletý černý pepř
nové brambory

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso z kýty očistíme, omyjeme, nakrájíme na 4 plátky o váze asi 150 g. Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a lehce poprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném oleji maso z obou stran prudce opečeme. Potom teplotu zmírníme, přidáme drcený kmín a zakryjeme pokličkou. Jakmile maso pustí šťávu, přilijeme malé množství vývaru a zvolna dusíme doměkka

  2. Mezitím si připravíme dušenou karotku. Mrkve omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Na másle necháme zkaramelizovat cukr, vmícháme karotku a krátce orestujeme. Karotku osolíme, zakapeme citronovou šťávou a za občasného promíchání dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka

  3. Měkké vepřové plátky rozdělíme na porce, obložíme dušenou karotkou, přelijeme masovou šťávou a podáváme s novým bramborem. Vepřové plátky s karotkou zdobíme zelenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!