Bezlepkový koláč s jablky a pudinkem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 ks vejce 250 g máslo 7 lžic mléko 1 balíček bio prášek do pečiva 400 g bezlepková mouka 1 balíček bio vanilkový cukr náplň 3 ks jablko 8 lžic třtinový cukr 1 balíček bio vanilkový cukr 1 balíček vanilkový pudinkový prášek bez lepku na ozdobu 1 balíček mandlové plátky
Postup Bezlepkový koláč s jablky a pudinkem recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme těsto smícháním všech surovin. Mléko při přípravě přidáváme postupně, aby těsto nebylo řídké, ale naopak tužší, protože ho budeme válet. Těsto dáme do lednice na 30 minut odpočinout.
Mezitím si připravíme náplň. Nastrouhaná nebo nakrájená jablka pocukrujeme, pustí tak šťávu. Přidáme pudinkový prášek, promícháme a dáme na chvíli do lednice místo těsta.
Těsto na bezlepkový koláč si rozdělíme na dvě půlky a vyválíme dvě stejné placky. Jednu dáme do vymazané a vysypané formy nebo na plech. Poklademe na něj jablkovo-pudinkovou náplň a přiklopíme druhým dílem.
Bezlepkový koláč s jablky a pudinkem pečeme ve vyhřáté troubě na 180 - 200 °C asi 30 - 40 minut (podle typu trouby).
Horní díl koláče můžeme pro ozdobu a exklusivnější chuť posypat plátky mandlí. Bezlepkový koláč s jablky a pudinkem bude chutnat celé rodině! Koláč podáváme s mlékem, kávou, čajem, ale dobrý je i jen tak samotný.