Bezlepkový tvarohovo-pudinkový dort recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 l mléko
1 kelímek jahody
500 g tvaroh
2 ks banán
1 balíček vanilkový cukr
1 kelímek zakysaná smetana
citronová kůra
kávový likér
1 balení bezlepkové piškoty
1 lžíce slazené kakao
2 balíčky bezlepkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Na dezert můžeme použít jakoukoliv větší skleněnou formu na zapékání. Formu vymažeme máslem a na dno a po okrajích vyskládáme bezlepkové piškoty postupně namáčené v kávovém likéru nebo rumu

  2. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky a bílky, žloutky smícháme v misce s jedním banánem. Poté ve větší míse smícháme dva polotučné/tučné tvarohy, pytlíček vanilkového cukru, zakysanou smetanu, polévkovou lžíci sladkého kakaa a přidáme žloutky smíchané s banánem. Vše rozmícháme do hladké směsi bez hrudek. Následně z bílků ušleháme sníh a zlehka ho vmícháme do již připravené směsi

  3. Celou směs pak opatrně vlijeme a rozetřeme do formy s piškoty a dáme na dvě hodiny ztuhnout do lednice

  4. Po dvou hodinách vyndáme základ bezlepkového dortu z lednice a na vrch nastrouháme citronovou kůru. Poté si uvaříme dva bezlepkové pudinky podle návodu na obalu a zalijeme jimi tvarohový základ ve formě. Necháme přibližně 5 minut odstát a postupně poklademe jahodami a banánem nakrájeným na kolečka. Necháme vystydnout a dáme opět ztuhnout do lednice

  5. Nakonec můžeme bezlepkový tvarohovo-pudinkový dort lehce posypat slazeným nebo klasickým neslazeným kakaem. Při servírování na talířek můžeme ozdobit domácí šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!