Biftečky z telecího masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 ks vejce
1 šálek mléko
2 ks houska
1 lžíce máslo na smažení
citronová kůra
2 ks větší cibule
0.3 lžičky kari koření
500 g mleté telecí maso
na obalení
1 lžíce hladká mouka
1 lžička mletá sladká paprika
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Housky nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Pak je vymačkáme a rozdrobíme do mísy. Cibule oloupeme. Jednu cibuli nasekáme najemno a druhou nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme máslo a nasekanou cibuli v něm necháme zesklovatět. Poté ji odstavíme, vyjmeme z oleje a necháme vychladnout.

  2. K houskám přidáme maso, restovanou cibuli, vejce, trochu citronové kůry, kari koření a sůl. Směs důkladně promícháme a mokrýma rukama tvoříme z hmoty malé placičky - biftečky. Hladkou mouku smícháme s paprikou a biftečky v ní obalíme.

  3. V pánvi rozehřejeme olej a zvolna v něm opékáme biftečky. Pánev, ve které jsme smažili cibuli, opět rozehřejeme, podle potřeby přidáme olej, vsypeme kolečka cibule a smažíme je dozlatova.

  4. Biftečky z telecího masa podáváme na předehřátých talířích. Vhodnou přílohou jsou brambory, hranolky a samozřejmě zelenina. Biftečky zdobíme smaženými kroužky cibule.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!