Biftečky z telecího masa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1 ks vejce 1 šálek mléko 2 ks houska 1 lžíce máslo na smažení citronová kůra 2 ks větší cibule 0.3 lžičky kari koření 500 g mleté telecí maso na obalení 1 lžíce hladká mouka 1 lžička mletá sladká paprika podle potřeby olej na smažení
Postup Biftečky z telecího masa recept
Postup přípravy receptu
-
Housky nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Pak je vymačkáme a rozdrobíme do mísy. Cibule oloupeme. Jednu cibuli nasekáme najemno a druhou nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme máslo a nasekanou cibuli v něm necháme zesklovatět. Poté ji odstavíme, vyjmeme z oleje a necháme vychladnout.
K houskám přidáme maso, restovanou cibuli, vejce, trochu citronové kůry, kari koření a sůl. Směs důkladně promícháme a mokrýma rukama tvoříme z hmoty malé placičky - biftečky. Hladkou mouku smícháme s paprikou a biftečky v ní obalíme.
V pánvi rozehřejeme olej a zvolna v něm opékáme biftečky. Pánev, ve které jsme smažili cibuli, opět rozehřejeme, podle potřeby přidáme olej, vsypeme kolečka cibule a smažíme je dozlatova.
Biftečky z telecího masa podáváme na předehřátých talířích. Vhodnou přílohou jsou brambory, hranolky a samozřejmě zelenina. Biftečky zdobíme smaženými kroužky cibule.