Boršč po moravsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce máslo 2 ks cibule 1 ks celer 3 ks rajče 2 ks mrkev 2 ks petržel 0.3 hlávky zelí 0 l sterilovaná červená řepa 3 ks bobkový list 10 kuliček nové koření 10 kuliček celý pepř 300 dkg kuřecí maso 300 dkg hovězí maso 300 dkg vepřové maso 2 lžičky mletá sladká paprika 200 dkg hovězí kosti 200 dkg kuřecí krky podle chuti cukr sůl ocet kysaná smetana
Postup Boršč po moravsku recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso předvaříme v tlakovém hrnci, pak přelijeme do hrnce, kde budeme vařit vepřové a kuřecí maso včetně kostí. Do hrnce přidáme nové koření, pepř celý, bobkový list, sůl a dáme vařit.
Na másle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a vložíme sterilovanou řepu, přidáme sladkou papriku a chvíli podusíme. Řepu vlijeme včetně nálevu.
Mezitím si na tenké pásky nakrájíme očištěnou kořenovou zeleninu a zelí, které spaříme horkou vodou. Oloupeme rajčata a nakrájíme je na větší kousky.
Vše vložíme do hrnce k masu a vaříme, až je maso měkké. Maso vyjmeme nakrájíme a vložíme jej na zpátky. Boršč po moravsku dosladíme, dosolíme a dokyselíme podle chuti, pak zahustíme jíškou.
Boršč po moravsku podáváme se zakysanou smetanou a opečeným toustem.