Provensálské kuřecí kostky s cuketou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 lžičky solamyl 1/2 kg cuketa 1 špetka chilli paprička 2 - 3 lžíce olivový olej 1/2 kg kuřecí prsa 1 lžička kari koření 2 lžičky provensálské koření 3 lžíce sladká sojová omáčka 300 g semolinové těstoviny
Postup Provensálské kuřecí kostky s cuketou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Maso prosypeme provensálským kořením, přidáme solamyl a olivový olej. Maso necháme chvíli v chladu uležet
Na stejně velké kousky jako maso nakrájíme oloupanou a jádřince zbavenou cuketu
Rozehřejeme WOK pánev a vsypeme do ní připravené kuřecí kostky. Orestujeme, zalijeme sladkou sójovou omáčkou. Po chvilce restování přidáme na kostky nakrájenou cuketu a čerstvě mletou chilli papričku. Dále restujeme, až je vše měkké
Ve vroucí osolené vodě se lžičkou kari koření si zároveň uvaříme semolinové těstoviny (z krupice tvrdé pšenice, semoliny). Jejich doporučená doba varu je 8 minut. Těstoviny necháme chvíli odstát a pak je scedíme. Tyto těstoviny se nerozvaří a velmi chutnají k připravovanému masu
Provensálské kuřecí kostky s cuketou podáváme s vařenými těstovinami. Talíř zdobíme šťávou z masa, která vznikne při jeho úpravě.