Provensálské kuřecí kostky s cuketou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 lžičky solamyl
1/2 kg cuketa
1 špetka chilli paprička
2 - 3 lžíce olivový olej
1/2 kg kuřecí prsa
1 lžička kari koření
2 lžičky provensálské koření
3 lžíce sladká sojová omáčka
300 g semolinové těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Maso prosypeme provensálským kořením, přidáme solamyl a olivový olej. Maso necháme chvíli v chladu uležet

  2. Na stejně velké kousky jako maso nakrájíme oloupanou a jádřince zbavenou cuketu

  3. Rozehřejeme WOK pánev a vsypeme do ní připravené kuřecí kostky. Orestujeme, zalijeme sladkou sójovou omáčkou. Po chvilce restování přidáme na kostky nakrájenou cuketu a čerstvě mletou chilli papričku. Dále restujeme, až je vše měkké

  4. Ve vroucí osolené vodě se lžičkou kari koření si zároveň uvaříme semolinové těstoviny (z krupice tvrdé pšenice, semoliny). Jejich doporučená doba varu je 8 minut. Těstoviny necháme chvíli odstát a pak je scedíme. Tyto těstoviny se nerozvaří a velmi chutnají k připravovanému masu

  5. Provensálské kuřecí kostky s cuketou podáváme s vařenými těstovinami. Talíř zdobíme šťávou z masa, která vznikne při jeho úpravě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!