Bramboračka od babičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
3 ks brambory
1 ks cibule
1 l voda
1 ks bobkový list
2 lžíce hladká mouka
2 lžíce tuk na smažení
2 hrstě sušené houby
3 hrstě kořenová zelenina
5 ks celý černý pepř
podle chuti
majoránka
mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme. Česnek oloupeme. Brambory oškrábeme a nakrájíme na menší kostky.

  2. V hrnci rozehřejeme sádlo a nejprve osmahneme cibuli a kořenovou zeleninu. Poté přidáme celý pepř, česnek, bobkový list, zalijeme vodou nebo vývarem a povaříme. V tuto chvíli přichází na řadu nakrájené brambory a sušené houby. Bramboračku od babičky vaříme, dokud nejsou brambory téměř měkké. Polévku dochutíme kmínem, rozemnutou majoránkou, solí a pepřem. Nakonec vmícháme jíšku a ještě krátce provaříme.

  3. Bramboračku od babičky rozdělíme do hlubokých talířů či misek a horkou podáváme. Můžeme přikusovat chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!