Bramborové hromádky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
50 g máslo
750 g brambory
podle chuti
sůl
vegeta
1 špetka strouhaný muškátový oříšek
podle potřeby
sekaná petrželová nať
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce a ještě horké je oloupeme a prolisujeme nebo jemně nastrouháme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

  2. Do brambor vmícháme rozpuštěné máslo, muškátový oříšek, vegetu, zelenou petrželku, trochu osolíme a přimícháme žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka spojíme s bramborovou hmotou.

  3. Lžící namočenou v tuku nabereme kousky bramborové hmoty, dáváme je do rozpáleného tuku a dozlatova usmažíme.

  4. Smažené bramborové hromádky jsou dobré třeba jako příloha k zeleninovým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!