Bramborové karbanátky s petrželkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 800 g brambory 20-30 ml mléko 1 ks cibule 2 ks bílek 3 ks žemle 2 snítky čerstvá petrželka podle chuti sůl majoránka mletý černý pepř na obalení strouhanka podle potřeby olej na smažení
Postup Bramborové karbanátky s petrželkou recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory očistíme, nakrájíme na čtvrtky a v osolené vodě uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme a prolisujeme.
K bramborám přidáme v mléce namožené a vymačkané žemle, očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli osmaženou na oleji, rozemnutou majoránku, vejce, sůl a pepř. Přimícháme i nasekanou čerstvou petrželku. Zpracujeme v hmotu, ze které tvoříme ploché karbanátky.
Bramborové karbanátky obalíme v rozšlehaných bílcích a prosáté strouhance.
V pánvi rozpálíme větší množství oleje a bramborové karbanátky osmažíme po obou stranách dozlatova.
Bramborové karbanátky s petrželkou podáváme s podušenou zeleninou. Jsou dobré teplé i studené.