Bramborové knedlíky bez vážení recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1-2 ks vejce
podle potřeby
brambory
krupice
hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory si den předem uvaříme ve slupce. Druhý den brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Kdo má lis, může brambory prolisovat.

  2. Brambory dáme na polovinu válu. Na druhou polovinu si udělámee hromádku z hrubé mouky a hrubé krupice a to tak, aby hromádka byla asi tak stejně veliká jako hromádka nastrouhaných brambor.Tedy budeme mít na vále dvě hromádky. Mouky a krupice je asi půl na půl. Do mouky si přidáme trochu soli a do bramborové hromádky uděláme důlek a vyklepneme do něj jedno vejce. Vše smícháme do hromady a vypracujeme těsto.

  3. Z vytvořeného těsta vytvarujeme bramborové knedlíky. Knedlíky vaříme obvyklým způsobem, tedy v osolené vařící vodě podle velikosti knedlíků 15 - 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!