Bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 g sůl
1 ks vejce
500 g brambory
3 lžíce mléko
150 g hrubá mouka
podle potřeby
tuk
cibule

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu brambor oloupeme, uvaříme, necháme vychladnout a jemně nastrouháme. Druhou polovinu brambor oloupeme, syrovou nastrouháme, dáme na cedník, prolijeme trochou vařicího mléka, aby nezčernaly, a necháme okapat.

  2. Dobře okapané brambory dáme do mísy spolu s bramborami uvařenými, přidáme mouku, vejce, sůl a zpracujeme v těsto. Z těsta tvarujeme knedlíky.

  3. Menší knedlíky vaříme 10 - 15 minut v osolené vroucí vodě. Poté scedíme.

  4. Uvařené bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor ihned rozkrojíme, poléváme tukem a posypeme osmahlou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!