Bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 g sůl 1 ks vejce 500 g brambory 3 lžíce mléko 150 g hrubá mouka podle potřeby tuk cibule
Postup Bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor recept
Postup přípravy receptu
-
Polovinu brambor oloupeme, uvaříme, necháme vychladnout a jemně nastrouháme. Druhou polovinu brambor oloupeme, syrovou nastrouháme, dáme na cedník, prolijeme trochou vařicího mléka, aby nezčernaly, a necháme okapat.
Dobře okapané brambory dáme do mísy spolu s bramborami uvařenými, přidáme mouku, vejce, sůl a zpracujeme v těsto. Z těsta tvarujeme knedlíky.
Menší knedlíky vaříme 10 - 15 minut v osolené vroucí vodě. Poté scedíme.
Uvařené bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor ihned rozkrojíme, poléváme tukem a posypeme osmahlou cibulkou.