Bramborový salát s řeřichou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibulka s natí
1 balíček čerstvá řeřicha
1 ks menší červená cibule
500 g malé salátové brambory
zálivka
cukr
sůl
2 lžíce voda
pepř
olivový olej
vinný ocet nebo citronová šťáva
podle chuti
salátová okurka
červená ředkvička

Postup přípravy receptu

  1. Předem uvařené a vychladlé salátové brambory nakrájíme na hrubší plátky. Přidáme jemně posekané naťové cibulky, kolečka červené cibule, jemné plátky ředkviček a okurky. Lehce osolíme mořskou solí, zakápneme olejem a citronem. Přidáme řeřichu a promícháme.

  2. Zálivku umícháme z vody, cukru, oleje, octa, soli a pepře. Musíme vše dobře vyšlehat. Přelijeme salát, dobře promícháme a necháme ještě aspoň 20 minut vychladit.

  3. Bramborový salát s řeřichou podáváme jako zdravou přílohu.

  4. K přípravě salátu lze použít i nové jarní brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!