Bramborový salát s řeřichou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibulka s natí 1 balíček čerstvá řeřicha 1 ks menší červená cibule 500 g malé salátové brambory zálivka cukr sůl 2 lžíce voda pepř olivový olej vinný ocet nebo citronová šťáva podle chuti salátová okurka červená ředkvička
Postup Bramborový salát s řeřichou recept
Postup přípravy receptu
-
Předem uvařené a vychladlé salátové brambory nakrájíme na hrubší plátky. Přidáme jemně posekané naťové cibulky, kolečka červené cibule, jemné plátky ředkviček a okurky. Lehce osolíme mořskou solí, zakápneme olejem a citronem. Přidáme řeřichu a promícháme.
Zálivku umícháme z vody, cukru, oleje, octa, soli a pepře. Musíme vše dobře vyšlehat. Přelijeme salát, dobře promícháme a necháme ještě aspoň 20 minut vychladit.
Bramborový salát s řeřichou podáváme jako zdravou přílohu.
K přípravě salátu lze použít i nové jarní brambory.