Bramborový segedín recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 500 g brambory 3 ks cibule 3 ks rajče 4 ks klobása 1 l masový vývar 100 g anglická slanina 1 ks červená paprika 1 ks zelená paprika 1 ks žlutá paprika 300 g kysané zelí podle chuti sůl drcený kmín 2 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř na ozdobu 150 g kysaná smetana sekaná pažitka
Postup Bramborový segedín recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory očistíme, pokrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na kostičky, barevné papriky (červená, zelená, žlutá) a rajčata na nudličky.
Na trošce oleje orestujeme slaninu a cibuli a poprášíme sladkou paprikou. Zpěníme a přidáme nakrájenou zeleninu, brambory a kysané zelí. Směs osolíme, opepříme a okmínujeme. Zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou asi 25 minut.
Pak přidáme na silnější kolečka nakrájenou ostravskou nebo paprikovou klobásku a bramborový segedín 10 minut dovaříme.
Bramborový segedín rozdělíme na talíře. Na porci dáme lžíci kysané smetany, posypeme pokrájenou pažitkou a podáváme třeba s krajíčkem chleba.