Bramborový segedín recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
500 g brambory
3 ks cibule
3 ks rajče
4 ks klobása
1 l masový vývar
100 g anglická slanina
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
1 ks žlutá paprika
300 g kysané zelí
podle chuti
sůl
drcený kmín
2 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
na ozdobu
150 g kysaná smetana
sekaná pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme, pokrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na kostičky, barevné papriky (červená, zelená, žlutá) a rajčata na nudličky.

  2. Na trošce oleje orestujeme slaninu a cibuli a poprášíme sladkou paprikou. Zpěníme a přidáme nakrájenou zeleninu, brambory a kysané zelí. Směs osolíme, opepříme a okmínujeme. Zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou asi 25 minut.

  3. Pak přidáme na silnější kolečka nakrájenou ostravskou nebo paprikovou klobásku a bramborový segedín 10 minut dovaříme.

  4. Bramborový segedín rozdělíme na talíře. Na porci dáme lžíci kysané smetany, posypeme pokrájenou pažitkou a podáváme třeba s krajíčkem chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!