Brambory po maďarsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
3 lžíce olej
250 ml vývar
1 kg brambory
1 ks cibule
1 lžička kmín
2 lžičky čerstvá petrželka
2 lžičky mletá sladká paprika
1 konzerva sterilované lečo

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Česnek prolisujeme nebo utřeme se solí.

  2. Cibuli zpěníme na oleji. Přidáme papriku, osmahneme, přidáme brambory a podusíme s trochou vývaru téměř doměkka. Vmícháme lečo, dolijeme vývar, ochutíme česnekem, kmínem, solí a dodusíme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku (nebo ji použijeme k dozdobení).

  3. Brambory po maďarsku podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!