Brambory po maďarsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 3 lžíce olej 250 ml vývar 1 kg brambory 1 ks cibule 1 lžička kmín 2 lžičky čerstvá petrželka 2 lžičky mletá sladká paprika 1 konzerva sterilované lečo
Postup Brambory po maďarsku recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Česnek prolisujeme nebo utřeme se solí.
Cibuli zpěníme na oleji. Přidáme papriku, osmahneme, přidáme brambory a podusíme s trochou vývaru téměř doměkka. Vmícháme lečo, dolijeme vývar, ochutíme česnekem, kmínem, solí a dodusíme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku (nebo ji použijeme k dozdobení).
Brambory po maďarsku podáváme jako hlavní chod.