Brambory po námořnicku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej sůl 50 g máslo 1 svazek petrželka 500 ml mléko 50 g mouka mletý pepř 100 g tvrdý sýr 350 g listový špenát 2 snítky čerstvý tymián 750 g vařené brambory 500 g filé z pangasiuse
Postup Brambory po námořnicku recept
Postup přípravy receptu
-
Uvařené brambory nakrájíme na plátky. Zmrazené filety necháme trochu povolit, aby šly nakrájet na menší kousky. Špenát opereme a spaříme vroucí vodou. Bylinky nasekáme.
Rozpustíme máslo s spolu s moukou uděláme na mírném prameni jíšku. Do hrnce k jíšce nalijeme mléko a svaříme v hustou omáčku. Množství mléka je pouze orientační. Omáčku podle chuti okořeníme, osolíme a opepříme.
Vymažeme kulatou formu nebo zapékací mísu olejem. Vyložíme ji brambory, poklademe špenátem, na špenát položíme kousky pangasia. Osolíme, opepříme, posypeme nasekanými bylinkami. Zalijeme bešamelem. Střídáme vrstvy brambor a špenátu, ryb a bešamelu. Poslední vrstvu tvoří brambory zalité bešamelem a posypané sýrem. Brambory po námořnicku zapékáme, až je ryba měkká a vše propečené.
Brambory po námořnicku podáváme s bílým vínem.