Brambory po námořnicku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
50 g máslo
1 svazek petrželka
500 ml mléko
50 g mouka
mletý pepř
100 g tvrdý sýr
350 g listový špenát
2 snítky čerstvý tymián
750 g vařené brambory
500 g filé z pangasiuse

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory nakrájíme na plátky. Zmrazené filety necháme trochu povolit, aby šly nakrájet na menší kousky. Špenát opereme a spaříme vroucí vodou. Bylinky nasekáme.

  2. Rozpustíme máslo s spolu s moukou uděláme na mírném prameni jíšku. Do hrnce k jíšce nalijeme mléko a svaříme v hustou omáčku. Množství mléka je pouze orientační. Omáčku podle chuti okořeníme, osolíme a opepříme.

  3. Vymažeme kulatou formu nebo zapékací mísu olejem. Vyložíme ji brambory, poklademe špenátem, na špenát položíme kousky pangasia. Osolíme, opepříme, posypeme nasekanými bylinkami. Zalijeme bešamelem. Střídáme vrstvy brambor a špenátu, ryb a bešamelu. Poslední vrstvu tvoří brambory zalité bešamelem a posypané sýrem. Brambory po námořnicku zapékáme, až je ryba měkká a vše propečené.

  4. Brambory po námořnicku podáváme s bílým vínem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!