Brambory po provensálsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
0.5 kg brambory
1 ks cibule
1 ks kapie
15 dkg strouhaný sýr
1 konzerva sterilovaná kukuřice
mletá sladká paprika
provensalské koření

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a pokrájíme na kostky. Mírně osolíme a hodně poprášíme mletým provensálským kořením a mletou sladkou paprikou.

  2. Brambory dáme do pekáčku na pečící papír, kam jsme nakapali pár kapek oleje, péct. Než budou brambory hotové, tak na ně dáme strouhaný sýr a necháme ho rozpustit a zapéct.

  3. Hotové brambory po provensálsku na talíři ozdobíme sterilovanou kukuřicí a nakrájenou červenou kapií. Je to výborné jen tak jako hlavní chod, tudíž vhodné pro vegetariány nebo jako příloha k masu. Kdo má rád cibuli, může si ji k bramborám přidat, bude sladká.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!