Brambory po provensálsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej sůl 0.5 kg brambory 1 ks cibule 1 ks kapie 15 dkg strouhaný sýr 1 konzerva sterilovaná kukuřice mletá sladká paprika provensalské koření
Postup Brambory po provensálsku recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a pokrájíme na kostky. Mírně osolíme a hodně poprášíme mletým provensálským kořením a mletou sladkou paprikou.
Brambory dáme do pekáčku na pečící papír, kam jsme nakapali pár kapek oleje, péct. Než budou brambory hotové, tak na ně dáme strouhaný sýr a necháme ho rozpustit a zapéct.
Hotové brambory po provensálsku na talíři ozdobíme sterilovanou kukuřicí a nakrájenou červenou kapií. Je to výborné jen tak jako hlavní chod, tudíž vhodné pro vegetariány nebo jako příloha k masu. Kdo má rád cibuli, může si ji k bramborám přidat, bude sladká.