Brambory s anglickou slaninou a parmazánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 ks brambory
20 g parmazán
125 g anglická slanina

Postup přípravy receptu

  1. Celé oloupané brambory nakrojíme po celé délce na cca 3 mm silné plátky, ale nedokrojíme až ke konci brambory, aby nám zůstala v celku. Poté tyto plátky brambor jednotlivě proložíme cca 2 cm malými kousky anglické slaniny.

  2. Takto připravené brambory položíme na pečící papír. Brambory lehce posypeme strouhaným parmazánem a pečeme cca 30 minut při 220 °C. Stupně a délku pečení zvolíme podle toho, jak nám peče trouba.

  3. Brambory s anglickou slaninou a parmazánem podáváme samostatně nebo jako přílohu například k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!