Brambory s brynzovými kopečky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1/2 kg brambory mléko 1 ks pórek 200 g brynza oregano mletý černý pepř koření na hranolky olej na vymazání koření ďábelská směs
Postup Brambory s brynzovými kopečky
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si ve slupce uvaříme brambory, které ještě předtím očistíme kartáčkem. Nevaříme je úplně doměkka, protože je ještě budeme zapékat. Z vařených brambor slijeme vodu, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme je na plátky
Pórek rozkrojíme a nakrájíme na kolečka. Půlku použijeme k zapékání, polovinu přimícháme do brynzy
Plech vymažeme olejem, rozložíme plátky brambor, které opepříme, posypeme ďábelskou směsí a kořením na hranolky. Posypeme na kolečka nakrájeným pórkem. Brambory opékáme ve středně vyhřáté troubě dozlatova, během pečení často promícháváme
Mezitím si připravíme brynzu, kterou zředíme trochou mléka. Přidáme pórek nakrájený na tenká kolečka
Brambory dáme na talíř, lžičkou děláme brynzové kopečky a posypeme oreganem. Těsně před podáváním prohřejeme na 2 - 4 minuty v mikrovlnné troubě
Brambory s brynzovými kopečky ihned podáváme.