Brambory s bylinkovým tvarohem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 plátek máslo kmín 250 g nové brambory bylinkový bujón příloha 2 stroužky česnek sůl 70 ml nízkotučné mléko drcený kmín mletý černý pepř 1 balíček nízkotučný měkký tvaroh čerstvé bylinky (oregano, bazalka, saturejka, tymián) na ozdobu čerstvé bylinky
Postup Brambory s bylinkovým tvarohem recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory škrabkou očistíme, pokud jsou větší, tak je nakrájíme na kostky. Dáme je vařit do vody ochucené bylinkovým bujonem, můžeme přisypat i trochu celého kmínu. Brambory uvaříme doměkka, scedíme je a necháme trochu okapat.
Během vaření si připravíme přílohu z tvarohu, mléka, nasekaných bylinek, drceného kmínu a soli. Pro pikantnost dodáme oloupané a prolisované stroužky česneku a mletý černý pepř. "Pomazánku" vymícháme dohladka a necháme uležet alespoň do chvíle, než budeme mít hotové brambory.
Na pánvi necháme rozpustit hrubší plátek másla a brambory jen lehce osmahneme.
Na vyhřátý talíř servírujeme nejprve brambory (ještě horké), obložíme kopečky bylinkového tvarohu a na závěr ještě čerstvými bylinkami ozdobíme. Brambory s bylinkovým tvarohem podáváme ihned.