Brambory s bylinkovým tvarohem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 plátek máslo
kmín
250 g nové brambory
bylinkový bujón
příloha
2 stroužky česnek
sůl
70 ml nízkotučné mléko
drcený kmín
mletý černý pepř
1 balíček nízkotučný měkký tvaroh
čerstvé bylinky (oregano, bazalka, saturejka, tymián)
na ozdobu
čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Brambory škrabkou očistíme, pokud jsou větší, tak je nakrájíme na kostky. Dáme je vařit do vody ochucené bylinkovým bujonem, můžeme přisypat i trochu celého kmínu. Brambory uvaříme doměkka, scedíme je a necháme trochu okapat.

  2. Během vaření si připravíme přílohu z tvarohu, mléka, nasekaných bylinek, drceného kmínu a soli. Pro pikantnost dodáme oloupané a prolisované stroužky česneku a mletý černý pepř. "Pomazánku" vymícháme dohladka a necháme uležet alespoň do chvíle, než budeme mít hotové brambory.

  3. Na pánvi necháme rozpustit hrubší plátek másla a brambory jen lehce osmahneme.

  4. Na vyhřátý talíř servírujeme nejprve brambory (ještě horké), obložíme kopečky bylinkového tvarohu a na závěr ještě čerstvými bylinkami ozdobíme. Brambory s bylinkovým tvarohem podáváme ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!